Yusoff's FotoPage

By: Yusoff Yaacob

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 12-Oct-2008 09:09 Email | Share | Bookmark
KB AFTER RAYA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pergi KB sebelum balik Ipoh

Sudah jadi kebiasaan aku pergi Kota Bharu sebelum balik Ipoh. Dari KB ke Rantau Panjang, ke Jeli ke Ipoh.


Kota Sri Mutiara. The Tallest Building in Kota Bharu for the time being. Mungkin gelaran tersebut akan terlepas kepada bangunan lain sedikit masa lagi.Dua gambar di atas ialah Jambatan Sultan Yahya Petra (lama). Di sebelahnya sepatutnya di bina jambatan kedua. Selepas hampir setahun pecah tanah oleh the retiring PM satu tiang pun belum dipacak. Tanah yang ditambak tu bukan dibuat oleh kontraktor yang bina jambatan tu (Redland Sdn. Bhd.), tapi oleh orang lain yang dapat kontrak majukan KB Waterfront City. So, aku tak tau apa sebenarnya yang telah dibuat oleh syarikat kroni UMNO ni selepas setahun. Tauke dah kalah dalam pilihanraya umum lalu di Tanah Merah (Redland). Padan muka!

Pada masa sama pembangunan di kawasan itu (sekitar Tesco) sedang rancak sekali sebab yang buatnya bukan syarikat kroni UMNO.


Tesco. Lain kali aku akan ambik gambar sekitar Tesco yang sedang rancak membangun berbanding Jambatan Sultan Yahya II oleh UMNO. Hari tu bateri nak habis, tak sempat nak ambik. Malam sebelum tu lupa nak cas.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net