Yusoff's FotoPage

By: Yusoff Yaacob

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 31-Aug-2010 02:43 Email | Share | | Bookmark
MASJID LENGGONG

 
 
 
View all 4 photos...
Colonial style is still there

Lenggong terletak antara Kuala Kangsar dan Grik. Kalau balik Kelantan mesti lalu Lenggong. Semenjak jalan baru dah siap, aku seakan lupa dengan pekan Lenggong. Baru-baru ni aku masuk jugak pekan Lenggong sebab nak cari masjid untuk basuh berak anak aku (I don't mean masjid is only for basuh berak!). Bagi aku reka bentuk Masjid Lenggong agak menarik kerana gabungan ciri-ciri senibina Islam dan Kolonial. Gabungan ini boleh di lihat di masjid-masjid berikut:
- Masjid Muhammadi, KB
- Masjid Ibrahimi, Pasir Puteh
- Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar
- Masjid Sultan Sulaiman, Klang
- dan lain-lain


Tuesday, 31-Aug-2010 01:50 Email | Share | | Bookmark
My Own House

 
 
 
View all 5 photos...
Duit oh duit, di mana engkau duit...aku nak buat rumah....











Tuesday, 31-Aug-2010 01:50 Email | Share | | Bookmark
My Own House

 
 
 
View all 5 photos...
Duit oh duit, di mana engkau duit...aku nak buat rumah....


Saturday, 14-Aug-2010 07:14 Email | Share | | Bookmark
MELAYU

 
PEJUANG MELAYU SEJATI


Thursday, 12-Aug-2010 23:54 Email | Share | | Bookmark
KTMB

 
 
 
View all 6 photos...
Keretapi Tanah Melayu Buruk

Pada 13 Julai lepas aku ke Seremban dari Ipoh untuk menghadiri kursus pendedahan Kurikulum Standard Sekolah Rendah. Dari Ipoh aku naik shuttle train ke KL Sentral. Dari KL Sentral aku naik Komuter ke Seremban.

Apa yang ku tak puas hati, coach KTMB ni - shuttle & komuter- banyak keuzuran. Dah buruk. Patut ditukar baru. Tambang makin naik, servis dok takuk lama. Aku harap pihak2 berkenaan tukar la coach lama tu. Tapi, ingat! Tender terbuka ya. Jangan main runding terus je. Kan jadi maca scorpene tu. Sorang dapat komisyen RM 500 juta, sorang mati kena letup dengan C4! Last sekali tak boleh menyelam...


Aircond shuttle train bocor. Pekerja sedang membersihkan air yang keluar. Dekat sejam baru elok. Terpaksa kami berpanas dalam tu. Tingkap tak boleh bukak!


Seat ditutup dengan plastik untuk elak basah.


Lantai komuter yang telah terkopak.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net