Yusoff's FotoPage

By: Yusoff Yaacob

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  [23]  24  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 20-Sep-2006 01:51 Email | Share | | Bookmark
My family (on my side)

My mom
My elder sister with her cute daugther
Yusri
View all 5 photos...
My mom: Fauziah, fulltime house wife. Ada orang hantar anak suruh jaga. Dapat la side income. Sekarang ni budak-budak tu dah jadi mcm adik-adik kami. Kalau cuti sekola pagi2 lagi dah sampai rumah kami walaupun mak saya dah tak jaga diorang. Makan minum pun dengan kami kadang-kadang tu. Anyway we're very happy with that. Kami pun dah lama takde budak kecik kat rumah.

My elder sister: Faridah. Pernah belajar kat Azhar, Mesir. Kawin dengan org mesir. Anak dah dua. Yg terbaru lahir minggu lepas, blm ada gambar. Yang dlm gambar tu yang sulung. Nama dia Intissar.

My 1st younger brother: Mohamad Yusri. Kerja Medical Assistant kat Kedah.

My youngest brother: Mohamad Yusriham. Umur dah 17 belas. Paling bongsu, tapi paling besar. Belajar di SMU(A) Saniah, Pasir Puteh.

Others: Noraini (grade UIA, kerja kat Mindef),Mohamad Yuni (belajar di KIAS), Mohamad Sayuti (kerja kampung), Mohamad Yunizan (TLDM), Muhammad (lepas SPM). Gambar mereka not available yet.


Tuesday, 19-Sep-2006 08:28 Email | Share | | Bookmark

Like father. like son.


Tuesday, 19-Sep-2006 03:07 Email | Share | | Bookmark
More photos of my son

Rilex atas riba ayah.
Penat juga ye meniarap ni.
Mama, tolong! Sulaiman nak jatuh.
View all 6 photos...
Ini latatest photos termasuk masa kat Kelantan. Di sana Sulaiman mula meniarap.


Tengok! I can raise my hand.


Penat betul la meniarap ni.


Monday, 18-Sep-2006 04:54 Email | Share | | Bookmark
My beloved son

First day in his life.
Two day old. Dah pandai senyum.
Juandice or demam kuning. Terpaksa dok bawah ultra violet.
View all 6 photos...
My son was born at 10.37 pm on 10th May 2006 and named Muhammad Sulaiman Nasrullah after Sayyid Hassan Nasrullah, Secretary General of Hizbullah who defeated Israel in Southern Lebanon. Don't worry, Sulaiman won't be a shiite (syiah). He was born at Slim River Hospital.
I was in labour room watching my wife in pain. Dapat tengok la mcmana orang beranak. Seksanya. I realise that a mother is a great woman actually.
Berat Sulaiman masa lahir 3.65 kg. Semua orang terkejut. Besarnyeee..Saya sendiri pun terkejut bila tengok anak orang lain yg dok dlm inkubator kat hospital tu semua kecik2. 12 jam lepas lahir Sulaiman keluar dr inkubator tp masih dlm pemerhatian doktor. Besoknya, hari ketiga, Sulaiman disahkan kena demam kuning. Kena dok dlm wad lagi, kali ni bawah ultra violet. Kesian dia.
Besok, hari keempat saya mintak bawa balik nak masuk hospital Ipoh. Doktor bagi, tp lepas kenduri aqiqah, I mean, 9th day baru saya bawa ke hospital Ipoh. Nasib kami baik. Sulaiman "sudi" tinggal bawah ultra violet. Masa kat Slim River tak mau, asyik nangis je. Tak sampai 24 jam Sulaiman dibenarkan balik. Tp sebelum tu doktor ambil darah Sulaiman 5 kali, every 3-5 hours. Kesian dia.
Selepas sebulan, my wife stoped bagi susu badan sbb she will be back to UIA in a month. Kami bagi susu dumex. Masalah lain pulak timbul. Sulaiman tak boleh buang air besar, sembelit. Bila kami bawak jumpa doktor, doktor cadangkan susu Novalac. Harganya RM22 ringgit (kecil-400g) dan RM38 (besar - 800g). Fuh, bertuah anak aku.
Sekarang Sulaiman dah boleh meniarap. Dia tinggal dengan datuk dan neneknya di Meru Height, Ipoh. Saya kerja di Slim River. My wife studies in UIA in her second year. So, hujung minggu je la kami jenguk anak. Itu pun kalau tak sibuk. Baru-baru ni kami bawak Sulaiman balik Kelantan. Jumpa nenek mak sudara, bapak2 saudaranya dan sepupunya Intisar. Intisar was very excited to see him.


Baru 2 hari dah pandai senyum.


Baru 2 bln dah pi Cameron Highland.


Mandi dengan nenek. Syoknya


Monday, 18-Sep-2006 01:55 Email | Share | | Bookmark
More pictures. They tell everything.

Bilik pengantin.
My wife just before akad nikah.
Akad nikah. Had to be done twice. Saksi ngada-ngada.
View all 10 photos...
Saya tak de gambar lama. Ingat nak cerita pasal diri saya melalui gambar. Tapi ada gambar baru je. Cuma dua tiga keping gambar lama. For now i'm going to display my wedding pictures.



Happiest moment.


[size=12]Makan lepas penat bersanding. Tgh lapar giler, dah lepas tengahari.[/size]



[size=24]Bersama bekas-bekas anak murid. Kawan2 isteri saya.[/size]


[size=24]Kenduri di rumah saya, Kg. Telosan, Pasir Puteh. Dekat kampung Tok Janggut.[/size]


Honey moon di Anguilla Resort, Marang. A few km from Hj. Hadi's house.


[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  [23]  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net