Yusoff's FotoPage

By: Yusoff Yaacob

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  [22]  23  24  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 31-Oct-2006 05:13 Email | Share | | Bookmark
Sulaiman's journey to Cameron Highland (1)

Sebelum bertolak
Kat strawberi park
Besama mama kat taman
View all 6 photos...
Assalamualaikum.
Pada bulan jun lepas Sulaiman pergi melancong ke Cameron Highland buat pertama kalinya. Pada hari raya ketiga yang lepas dia pergi lagi. Lepas tu terus turun ke Kelantan beraya dengan nenek dan pak sedara dan mak sedara kat sana.











Wednesday, 27-Sep-2006 02:31 Email | Share | | Bookmark
My best students

Saiful Amri. The best ever.
Faiz
Faten Mastura
View all 9 photos...
After 5 years being a teacher, these are some of my best products. They scored at leat A in Arabic Language. More to come. I'm waiting for their photos.


Saiful Amri. The best ever. SPM 2004, 12A (11 A1, 1A2). Arab A1. Now studies medic in Cairo University, Egypt.


Faten Mastura. SPM 2004, 11A (10 A1, 1A2, 1B3). Arab A1. Now studies medic in Alexandria University, Egypt.


Muhammad Helmi. SPM 2004, 8A je. Arab A1. Now studies in UIA.



Faiz. SPM 2004. Ntah di mana sekarang.





Shafiqahtul Ain. A2 Bahasa Arab Tinggi. Satu-satunya pelajar saya yang ikut jejak langkah saya. Sekarang kat al-Azhar belajar Bahasa Arab selepas tamat diploma kat KUSZA. Budak SMKA biasa masuk Azhar! Fuh...jarang dengar. Terer betul ustaz dia ngajar.



Sharihana, adik Shafiqah. A1 Bahasa Arab Tinggi. Best Student SPM 2005, 10A.

.[/size]



Nur Aziela. Sedang buat medic kat Jordan University of Sciences and Technology


Nur Syairah, classmate Sharihana. Dua-dua scored A1 dalam BAT.


Tuesday, 26-Sep-2006 01:13 Email | Share | | Bookmark
My school

KISAS.Satu2nya peninggalan Istana Jemaah yang masih ada hari ni.
Kisas tercinta


Tuesday, 26-Sep-2006 00:43 Email | Share | | Bookmark
My school

Gambar lama. Kebanyakan bangunan tu dah berganti bangunan moden.
Saya bersekolah di Sek. Keb. Telosan, Pasir Puteh, Kelantan dari tahun 1983 hingg 1988 (tahun satu hingga enam). First batch KBSR. Antara top student kat sekolah kampung tu.
Sekolah menengah pertama saya ialah SMU(A) Saniah, Pasir Puteh, Kelantan. Sekolah agama kerajaan negeri. Saya belajar di sana dari tingkatan peralihan hingga tiga (1989-1992). Selepas dapat keputusan cemerlang dalam SRP (last batch) saya ke Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS), Klang, Selangor dari tingkatan 4 hingga 5 (1993-1994). Lepas SPM saya dapat tawaran biasiswa kementerian pendidikan untuk ke Jordan belajar bahasa arab.



Monday, 25-Sep-2006 01:04 Email | Share | | Bookmark
My university

Pejabat presiden universiti.
Bangunan baru. 4 tingkat. Yg lain 2 tingkat je.
Pintu gerbang. Gambar dari atas pejabat presiden.
View all 4 photos...
Saya belajar di Universiti Al al-Bayt, Jordan. U ni baru. Mula ambik pelajar tahun 1994. Saya masuk September 1995, second batch. Antara org terawal. Dari udara u ni kelihatan macam kotak2 mancis yang disusun rapi. Bangunan semua 2 tingkat kecuali yang baru siap tahun 2000. Sedihnya. Tapi pengisiannya diakui oleh banyak professor sebagai lain dari yang lain, tak macam tempat mereka ngajar dulu.
Saya grad April 2000. Sepanjang hampir 5 tahun kat Jordan, banyak pengalaman pahit manis. Paling pahit bila melihat dari dekat bagaimana yahudi zionis membelasah orang islam di Palestin. Brutal yang tiada yang lebih brutal. Paling manis bila tengok Hizbullah berjaya menghalau yahudi zionis dari selatan Lubnan tahun 2000, sebelum saya pulang. What a sweet victory.


Pejabat Presiden Universiti. Presiden pertamanya ialah Dr. Adnan al-Bakhit.


Bangunan baru, 4 tingkat. Satu2nya bangunan yg ada lif.


Pintu masuk dr pejabat presiden.


Masjid Bilal bin Rabah. Banyak ilmu yg ku belajar kat sini.


[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  [22]  23  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net